Laget: Hampus - Kalle, Johan J, Jocke Ek, Jesper - Ole, Petter, Andreas - Eric A, Ferna, Jompa

1-2 (85) Ole Ass ? (var nog en boll som studsade ut)

Gula: Jesper, Eric A (hoppsan!)
Rött: Jocke EK (2 gula)

Vad är en division 6 match en regnig mörk septemberkväll på Apelsinplan? Blöt, tråkig ... eller alldeles underbar!!
Matchen börjar med ställningskrig på mittfältet. Vi har ett par halvchanser och någon farlig hörna utan utdelning.
Efter 5 minuter kommer Jompa igenom och får så när in bollen men en försvarare räddar på mållinjen (ev. är den över men omöjligt för domaren att se). Vi är på returerna men försvarsben är ivägen. På efterföljande kontring kommer Guldringen 2-2 mot Johan och Jocke. De får ett skottläge, Hampus är på bollen men kan inte hindra den från att gå i mål. Skottet såg inte helt otagbart ut.
Vi börjar ta över matchen och skapar chanser på främst hörnor. Efter 10 minuter kommer Guldringen fram på sin vänsterkant, Jocke glidtacklar men Guldringenspelaren får med sig bollen, Jocke sträcker ut handen och tar lätt på bollen men drar in den samtidigt och Guldringen kan fortsätta anfallet men vi reder ut det. Jocke får dock ett gult kort för detta.
Vi fortsätter att pressa men lyckas inte få till kantspelet riktigt. Vi skapar ett par chanser men deras målvakt gör ett par bra räddningar när bollen går på mål. Vi har ett antal farliga hörnor där bl.a. Johan får ett skottläge vid straffpunkten men får ingen träff, bollen går till Jompa som skjuter men Guldringen räddar.
Efter 35 minuter kommer Guldringen i en kontring, Jocke försöker bryta framför deras forward men blir bortvänd och tar ett lätt tag i spelarens axel, tillräkligt för att han skall tappa fart och Jocke får sin andra varning. Ingen av varningarna är direkt felaktiga men framförallt första är väldig tuff eftersom Guldringen kunde obehindrat fortsätta anfallet.
Vi tar ner Petter i försvaret och kör 4-2-3. Vi fortsätter dock att föra spelet men Guldringen jämnar ut det lite. Resultatet står sig till paus.
Andra halvlek ser mycket ut som så att Guldringen har mycket boll i sin backlinje där de rulla bra men kommer sällan vidare på ett bra sätt. Vi bryter ofta på mittfältet eller i backlinjen. Våra anfall känns farligare. Eric kommer förbi på sin högerkant och slår in bollen framför mål där Jompa kan sätta bredsidan till. 1-1 och vi är på gång.
Guldringen får en konrting och kommer till ett bra läge men skottet går utanför. Vi kommer till anfall på högerkanten och bollen kommer ut till Silow som skjuter ett bra skott från 25 meter men målvakten räddar till hörna. På hörnan kommer Ferna fram och nickar stenhårt men målvakten gör en svettig reflexräddning. Guldringen kommer igenom på vår högerkant och har ett friläge men Jonas och Johan hinner tillbaka och räddar upp det.
Kevin kommer in när det är 20 minuter kvar och vi går ner på en trebackslinje och spelar 3-3-3. Det slår inte ut så väl, vi får ingen bredd i spelet och byter tillbaka efter en liten stund till 4-2-3.
När det är fem minuter kvar kommer Jompa igenom men får inte in bollen. Bollen går som i ett flipperspel tills bollen kommer ut till Ole strax utanför straffområdet där han slår till med en hård bredsida i målaktens högra stolpe.
Ole - din miss från Önneredsmatchen är förlåten.
Guldringen pressar de sista minuterna men får inga riktiga farligheter, de har ett par bra skottlägen från 20-25 meter men skotten går ofta lång utanför.
När det är 2 minuter kvar vänder Ferna bort mittförsvaret vid en långboll och kommer fri. Han försöker placera bollen men målvakten får ut sitt långa ben och gör en riktigt bra benparad och bollen går ut till inkast.
På den efterföljande inkastet slår Ferna in bollen till Jompa som har nästan öppet mål men träffar bollen lite fel så att den stutsar i marken och upp i ribban.
Vi håller ut och årets skönaste seger är bärgad. Vi vänder 0-1 med 10 man i 55 minuter och hade det inte varit för Guldringens målvakt hade vi gjort fler mål.
Inget skönspel men vi visade vilja och moral, underbart att se.